جستجو پیشرفته محصولات
0
سبد خرید خالی است.
ورود | ثبت نام
captcha

با ورود و یا ثبت نام در پیشتاز وب شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس‌های سایت پیشتاز وب و قوانین حریم خصوصی آن را می‌پذیرید.

ورود | ثبت نام
captcha

با ورود و یا ثبت نام در پیشتاز وب شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس‌های سایت پیشتاز وب و قوانین حریم خصوصی آن را می‌پذیرید.

هفت نشانه که نوجوان شما نیاز به کمک دارد

خواندن این مطلب

11 دقیقه

زمان میبرد!

هفت نشانه که نوجوان شما نیاز به کمک دارد

هفت نشانه که نوجوان شما نیاز به کمک دارد

اگر این متن را می‌خوانید، احتمالاً مانند اکثر والدین، درباره بهبود وضعیت نوجوان خود نگران هستید. فرض می‌کنیم که این احساس شما را در برخی از اوقات ناامید و بی‌قدرت کرده است.

مقدمه

سطحی از ترس و افسردگی در نوجوانان وجود دارد که ممکن است برای اطرافیانشان منطقی نباشد. اما برای آنها بسیار واقعی است و اغلب نیازمند کمک عاطفی برای غلبه بر آنها هستند.
آنها می توانند بدجنس باشند، کنار آمدن با آنها سخت و غیرمنطقی باشند. برخی از این رفتارها طبیعی است. مغز نوجوان تا حدود 25 سالگی به بلوغ کامل نمی رسد. اما چگونه می توان فهمید که رفتار “عادی” نوجوانان به چیزی جدی تر تبدیل شده است؟
چگونه می دانید که نوجوان شما به کمک نیاز دارد؟
وقتی نوبت به نوجوان شما می رسد، حیاتی است که نشانه‌ها و علائم مشکلات نوجوان نادیده گرفته نشوند. اگر نگران هستید، زمان آن است که توجه کنید و گام‌هایی برای کمک به نوجوان خود بردارید تا بهبود یابد و کمک لازم را دریافت کند.
مشکلات عاطفی، استرس، مسائل مربوط به رابطه، مسائل مربوط به سلامت روان، یا آسیب های گذشته، همه می‌توانند به ایجاد مشکلات در نوجوان کمک کنند.هنگام ارزیابی وضعیت خود، باید به همه قطعات نگاه کنید، نه فقط به یک نشانه.
اگر احساس می‌کنید که وضعیت تحت کنترل شما نیست، باز هم امید وجود دارد . زمانی که نوجوانان عمل می‌کنند، این یک فریاد کمک است — یک ندای امید برای درک بهتر و کمک به آنها.

توجه داشتن به علائم و نشانه‌ها

 

1_ افسردگی

خلق و خوی یک نوجوان به طور طبیعی و به طور معمول بالا و پایین است. این زمان بحرانیی برای نوجوانان ویک دوره آزمایشی و سخت است که پر از چالش‌ها و مشکلات است. آنها می توانند غیرمنطقی، تحریک پذیر و بی احترام به دیگران باشند.
اما بین رفتار معمولی در زمان بحران نوجوانان و افراط‌ها در این زمینه تفاوت وجود دارد، جایی که دلیل نگرانی ایجاد می‌شود.
تخمین زده می شود که 20 درصد از نوجوانان قبل از بزرگسالی افسردگی را تجربه می کنند. در واقع، از هر 10 نوجوان آمریکایی، 7 نفر می‌گویند که اضطراب و افسردگی مشکلات عمده در میان همسالانشان است.
به عنوان یک والدین، چگونه متوجه می شوید که نوجوان شما با بحران معمولی نوجوانان مواجه است یا افسردگی ؟
در اینجا برخی از علائم افسردگی که باید به آنها توجه کنید آمده است:

  • از دست دادن علاقه به فعالیت‌هایی که قبلاً لذت می‌بردند
  • مزاج افسرده
  • اقدام به رفتارهای خشونت‌آمیز یا واکنش‌های شدید
  • کاهش یا افزایش ناگهانی وزن
  • تغییر چشمگیر در سبک لباس پوشیدن
  • تغییر مهم در بهداشت شخصی
  • خستگی
  • خوابیدن بیشتر یا کمتر از معمول
  • فکر کردن کند و کندفکری
  • عدم تصمیم‌گیری یا دشواری در تمرکز
  • جلوگیری از چشم‌به‌چشم شدن یا مشارکت در فعالیت‌های خانوادگی
  • افکار در مورد مرگ یا خودکشی
  • نشانه‌های خودآزار مانند بریدگی‌ها، سوختگی‌ها، کبودی‌ها و غیره

به خاطر داشته باشید، افسردگی نوجوانان نه تنها یک مسئله‌ای است که آنها باید از آن عبور کنند. اگر افسردگی نوجوان شما بدون درمان باقی بماند، ممکن است عواقب جدی و خطرناکی داشته باشد. اگر نوجوان شما با افسردگی مبارزه می‌کند، به عنوان والدین می‌توانید اقدامات زیر را انجام دهید.

چه باید کرد؟

  • پشتیبانی عاطفی: به نوجوان نشان دهید که همیشه در کنارش هستید و از احساسات و مشکلاتش ابراز اهمیت می‌کنید. ایجاد یک فضای باز برای بحث و گفتگو می‌تواند به او کمک کند تا باز تر حرف بزند و حس کند که مشکلاتش شنیده می‌شود.
  • حمایت از درمان: تشویق نوجوان به مراجعه به یک مشاور یا روانشناس برای درمان افسردگی می‌تواند بسیار موثر باشد. بررسی گزینه‌های درمانی و ارائه حمایت برای شروع درمان از جمله اقدامات مهم است.
  • ارتباط با دیگران: تشویق نوجوان به برقراری ارتباط با افراد دیگر مانند مربی‌ها، معلمان، دوستان یا اعضای خانواده که ممکن است نوجوان به آنها اعتماد داشته باشد، می‌تواند کمک کننده باشد تا او حس کند که پشتیبانی فراهم است.
  • فعالیت‌های اجتماعی: کمک به نوجوان برای شرکت در گروه‌های جوانان، باشگاه‌های تحصیلی، تیم‌های ورزشی و فعالیت‌های اجتماعی دیگر می‌تواند او را بهبود دهد و احساس تعلق به یک جامعه را در او تقویت کند.
  • پیگیری و نظارت: پیگیری مداوم از وضعیت و تغییرات نوجوان و تنظیم جلسات پیگیری با مشاور یا فرد متخصص می‌تواند به شناسایی زودهنگام نیازهای جدید و راهکارهای مناسب کمک کند.
  • نوجوان خود را تشویق کنید تا با مربی، معلم، دوست یا یکی از اعضای خانواده صحبت کند. آن‌ها معمولاً در ابتدا راحت‌تر با کسی غیر از والدین صحبت می‌کنند.

به طور کلی، توجه، حمایت و ارائه ابزارهای لازم برای مدیریت و بهبود افسردگی نوجوان می‌تواند در پیشبرد این فرایند مهم کمک کننده باشد و نقش مهمی در بهبود وضعیت او داشته باشد.

 

2_ کاهش عملکرد تحصیلی

یکی از نشانه‌هایی که نشان دهنده این است که نوجوان شما به کمک نیاز دارد، کاهش قابل توجه در عملکرد تحصیلی است. اگر نوجوان شما قبلاً در نمراتش پایدار بوده ولی به طور ناگهانی یا بدون دلیل مشخصی کاهش عملکرد نشان داده باشد، این یک نشانه مهم است که نیازمند بررسی و رسیدگی است . دلایل دیگری برای کاهش عملکرد تحصیلی می‌تواند شامل تغییر مدرسه، افزایش فعالیت‌های فرهنگی و هنری، یا داشتن معلمان جدید و کلاس‌های چالش‌برانگیزتر باشد. همچنین احتمالاً مشکلی در یادگیری نیز وجود دارد. اگر هیچ‌کدام از این موارد صدق نمی‌کند، ممکن است نشانه‌ای از یک مسئله پنهان در نوجوان شما باشد که نیاز به رسیدگی دارد. این می‌تواند علامتی از یک مشکل بزرگ عاطفی باشد. مشکلات خانوادگی، جدایی والدین، یا مرگ در خانواده می‌تواند منجر به مشکلات عاطفی قابل توجهی برای هر کسی، به ویژه نوجوانان، شود. این نوع آسیب‌های روانی نمی‌تواند بدون توجه گذشته شود. نوجوان نیاز به توانایی پردازش، بیان احساسات، بخشش و بهبود دارد.

3_ تغییرات در دوستان

در طول سال‌های متوسط و دبیرستان، نوجوانان وقت بیشتری را با دوستان خود می‌گذرانند و به طور قابل توجهی تحت تأثیر محیط اجتماعی آن‌ها قرار می‌گیرند. در واقع، شاید شما کمتر از دوستان نوجوان خود را ببینید.
هنگامی که به نگهداری از رفاه و آرامش نوجوان خود توجه می‌کنید، مهم است به تغییرات در دوستان نیز توجه کنید. هرچند که برقراری دوستی با افراد جدید طبیعی است، اما نشانه‌ای که نوجوان شما ممکن است به کمک نیاز داشته باشد، ترک دوستان قدیمی و مداخله در گروهی کاملاً جدید از افرادی است که شما آن‌ها را نمی‌شناسید.
اگر گروه دوستان جدید مشکوکی با تغییر در رفتار و نگرش همراه باشد، این یک نشانه از مشکل است. بهتر است منتظر علائم و نشانه‌های جدی‌تری از نیاز به کمک نمانید. هم اکنون خطوط ارتباطی خود را با نوجوان باز کنید.

4_ افزایش نافرمانی

والدین اغلب این انتظار را دارند که نوجوانانشان نافرمان باشند، که می‌تواند منجر به نادیده گرفتن نشانه‌های مشکل یا انتظار بیش از حد برای دریافت کمک شود، انتظار داشتن شورش در نوجوانان می‌تواند منجر به نادیده گرفتن نشانه‌های مشکلات جدی‌تر شود یا باعث شود که والدین برای دریافت کمک بیش از حد صبر کنند، به امید اینکه اوضاع خود به خود بهبود یابد. در حالی که برخی از نافرمانی های نوجوانی قابل انتظار است (که البته نباید هرگز تحمل شود)، تفاوتی بین تمایل به استقلال و رفتارهای پرخطر وجود دارد. پس چگونه می‌توان فراتر از اقدامات انضباطی معمولی مداخله کرد؟

اول، هنگامی که نگران نوجوان خود هستید، باید قبل از دیر شدن کمک بخواهید، به ویژه وقتی که شاهد افزایش نافرمانی و خشم هستید. اگر منتظر بمانید، اوضاع گاهی بدتر می‌شود. زمان آن رسیده که اگر وضعیت شما شامل موارد زیر است، کمک بگیرید:

  • رفتار نوجوان شما شدیدتر و در آستانه خطرناک شدن است: این می‌تواند شامل طغیان‌های تهاجمی، خودآزاری یا رفتارهای مخاطره‌آمیز باشد که تهدیدی برای ایمنی خود یا دیگران است.
  • نوجوان شما به شکلی که برای موفقیت در مدرسه یا روابط ضروری است، عمل نمی‌کند: نشانه‌ها شامل افت چشمگیر در عملکرد تحصیلی، فرار از مدرسه، دوری از دوستان و خانواده یا درگیر شدن در روابط ناسالم است.
  • خانه شما به یک محیط ناپایدار، خشمگین و ناامن از لحاظ عاطفی یا فیزیکی تبدیل شده است: این شامل مشاجرات مکرر که به فریاد یا درگیری‌های فیزیکی می‌انجامد، جو فراگیر تنش و خصومت، یا مواردی که اعضای خانواده احساس تهدید می‌کنند.

شناخت زودهنگام این نشانه‌ها و درخواست کمک حرفه‌ای می‌تواند تفاوت چشمگیری در حل مسائل زیربنایی و ارتقاء محیط خانوادگی سالم‌تر ایجاد کند.

 

5_ انزوای بیش از حد

نوجوانان تمایل دارند که زمان را به تنهایی سپری کنند. اما زمانی که انزوا بیش از حد شود، این موضوع نگران کننده است. انزوا می‌تواند به اعتیاد به رسانه‌های اجتماعی، افسردگی، اختلالات خواب، و تغییرات در عادات غذایی منجر شود.

اگر نوجوان شما از گذراندن وقت با خانواده خودداری می‌کند یا به نظر می‌رسد که تمام وقت خود را در اتاقش سپری می‌کند، زمان آن رسیده است که کمک بگیرید.

شما می‌توانید این مسئله را بلافاصله در خانه خود با انجام اقدامات زیر مورد توجه قرار دهید:

  • نوجوان خود را به بیرون بردن ترغیب کنید. از او بخواهید که با شما به پیاده‌روی برود یا چند ضربه بسکتبال بزند. شاید به تاپ‌گلف یا مینی‌گلف علاقه داشته باشد. اگر در نزدیکی شما زمین پیکلبال وجود دارد، مقداری تجهیزات ارزان تهیه کنید و او را به یک بازی سرگرم‌کننده در زمین دعوت کنید. پیکلبال یکی از فعالیت‌های محبوب بین نوجوانان امروز است.

پیکلبالPickleball) ) یک ورزش راکتی است که ترکیبی از عناصر تنیس، بدمینتون، و پینگ پنگ می‌باشد. این بازی روی یک زمین کوچک‌تر از زمین تنیس، با یک شبکه شبیه به شبکه تنیس، و با استفاده از راکت‌های سخت و یک توپ پلاستیکی سوراخ‌دار (مشابه توپ) بازی می‌شود.

  • تشویق به داوطلبی: چیزی که نوجوانتان دوست دارد انجام دهد را پیدا کنید و آن را به خدمت به جامعه تبدیل کنید! به عنوان مثال، اگر نوجوان شما حیوانات خانگی را دوست دارد، از او بپرسید که آیا مایل است در یک پناهگاه حیوانات به صورت داوطلب کار کند یا خیر.
  • قطع ارتباط: دسترسی به اینترنت را در یک زمان مشخص هر روز خاموش کنید و محدودیت زمانی برای دستگاه‌ها تعیین کنید. اگر بهانه‌ای مانند “من تکلیف دارم!” مطرح شد، به نوجوانتان بگویید که بهتر است تکالیفش را در محدوده زمانی مشخص انجام دهد و اگر نیاز به زمان بیشتری داشت، آن را در یک منطقه مشترک خانوادگی انجام دهد.
  • خوردن شام به عنوان خانواده: تحقیقات نشان می‌دهد که خانواده‌هایی که ۳ تا ۵ بار در هفته به صورت مشترک شام می‌خورند، فرزندانی دارند که نمرات بهتری می‌گیرند، اعتماد به نفس بالاتری دارند و کمتر احتمال دارد که از مواد مخدر، الکل، سیگار استفاده کنند یا فعالیت‌های جنسی زودهنگام داشته باشند. کودکانی و نوجوانانی که با خانواده خود غذا می‌خورند، همچنین نرخ پایین‌تری از افسردگی و خودکشی دارند. خوردن شام به عنوان خانواده می‌تواند از انزوای ناسالم نوجوان شما جلوگیری کند.
  • اگر هیچ یک از موارد بالا تغییر قابل توجهی ایجاد نکرد، با یک مشاور تماس بگیرید و برای نوجوانتان کمک بگیرید.

6_ خواب زیاد

نوجوانان نیاز به خواب فراوان دارند! آن‌ها اغلب شب‌ها دیر بیدار می‌مانند که باعث می‌شود صبح‌ها بیشتر بخوابند.
بنابراین، بنیاد خواب ملی توصیه می‌کند که نوجوانان در سن ۱۳ تا ۱۸ سال به میزان ۹ تا ۱۰ ساعت خواب در شب نیاز دارند. بنابراین، نوجوان شما نیاز به خواب بیشتری نسبت به بزرگسالان یا کودکان جوان‌تر دارد و این یک علامت نگران‌کننده نیست.
اما اگر نوجوان شما به طور مداوم زیاد بخوابد، این یک نشانه است که نیاز به کمک دارد. پس از بررسی هرگونه مشکل فیزیکی احتمالی، خواب زیاد (بیش از ۱۰ ساعت در شب، خواب در میان روز و غیره) ممکن است علامتی از یک مشکل عمیق‌تر مانند افسردگی باشد.

7_ تغییرات در اشتها

اگر نوجوان شما به نظر می‌رسد دیگر به هیچ چیز غذایی اصلا علاقه ای ندارد ، این ممکن است نشانه مشکل باشد . افسردگی، خشم و نافرمانی همه می‌توانند منجر به تغییرات در اشتها شوند. خوردن بیش از حد هم ممکن است نشانه باشد که نوجوان شما به کمک نیاز دارد.

اگر شما مشکوک به اختلال تغذیه فرزندتان هستید، از جمله نشانه‌هایی که نوجوان شما ممکن است پس از خوردن غذا، به منظور جلوگیری از افزایش وزن یا به عنوان یک رفتار کنترلی نسبت به احساسات منفی خود با روش‌هایی نظیر استفراغ یا مصرف لاکتیک اسید به طور ناخودآگاه تلاش کنند تا غذاهای خورده شده را تخلیه کنند ، زمان آن است که بلافاصله کمک بگیرید.

در حل چالش‌ها و مشکلات بزرگ زندگی، مشارکت خانواده و نوجوان بسیار مهم است. وقتی که شما می‌توانید به روح یک نوجوان دست پیدا کنید و قدرت تحول‌بخش ایمان را به او ارائه دهید، همیشه امید وجود دارد. هیچ نوجوانی نباید گم شود. خانواده‌ها می‌توانند بازسازی شوند. به یاد داشته باشید، هدف نه تنها تغییر رفتارهای ذکر شده در این راهنماست، بلکه بهبود در دل نوجوان شما است. این زخم‌های عاطفی نیاز به زمان برای درمان دارند و اغلب شامل کار با دردهایی است که ممکن است از سوی والدین به شکل نامحسوس بوجود آید. بخش زیادی از فرآیند درمان برای نوجوانان بیشتراوقات نمی‌تواند به تنهایی انجام شود.

به یاد داشته باشید که نه تنها نوجوان نیاز به مشاوره دارد. والدین هم باید به دنبال مشاوره بگردند تا بفهمند کدام نواحی در زندگی خود نیاز به درمان دارند و چگونه می‌توانند به روابط با نوجوانان خود به شکلی سالم‌تر و موثرتری ادامه دهند.

آن‌ها را درگیر کنید: یک گروه جوانان، گروه تحصیلی، باشگاه یا تیم می‌توانند به طور قابل توجهی کمک کنند. به یاد داشته باشید که همسن و سالان آن‌ها تأثیر قابل توجهی دارند، بنابراین آن‌ها باید دسترسی به همسنانی داشته باشند که دیدگاه مثبتی دارند و زندگی سالمی دارند. این همچنین فرصت‌های بی‌شماری برای افزایش اعتماد به نفس، یادگیری و رشد و توسعه مهارت‌هایی برای آینده را فراهم می‌کند.

 

 

منبع

nationalhouseofhope.org

درباره نویسنــده
نویسنده
سارا اکبری
نظرات کاربـــران
فاقد دیدگاه
دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. اولین دیدگاه را شما بنویسید.
ثبت دیدگاه

دسته بندی مطالب

محصولات جدید

جستجو کنید ...